Stamppij In De Studio

Gastblog: Inge Janssen

De avond ervoor was het makkelijk praten: “Ja, mam, morgen moet je niet bellen, want dan sta ik in de studio.” Gewoon omdat het zo stoer klinkt. Want hoe vaak krijg je nou de kans om in de studio muziek op te nemen?

Nooit, dacht ik. En toen stond ik ineens in de A60 studio in Didam.

Op zaterdag 16 januari werd ik met knikkende knietjes wakker – zo vroeg ook – voor een hele studiodag. In een volle auto gingen we, voorzichtig pratend om onze stemmen niet teveel te belasten, richting Didam. Om daar natuurlijk alles over te nemen: 18 dames met klappers, spiekbriefjes, flesjes water, en heel veel drop. Er was thee en koffie om onze keeltjes te smeren, en er was een hele dag om zeker tien liedjes op te nemen.

Een behoorlijk intimiderende opgave, maar wij als Stamppij dames waren natuurlijk ontzettend gemotiveerd om de afwezige mannen te laten zien hoe dat moest.

Onze eigen Minke was haar enthousiaste zelf en wist ons op te warmen, maar ook op te jutten. En dirigent Jelle was onze link met de man achter de knoppen, maar ook de man die dit hele koor bij elkaar hield. Stamppijvader Loek was natuurlijk ook aanwezig, om ons te verzorgen en regelmatig te trakteren op iets lekkers – als beloning voor ons harde werk.

bitterbal

Want het is heel hard werk, de hele dag staan en zingen. Na elke take hielden we ons hart vast: was deze goed? Dan ging er een hand omhoog. Toch ergens een verkeerde tekst gezongen. Was het te horen? Nee? Bewaren die take, en dan nog een keer, maar met de verschillende stemmen omgewisseld. De luisteraars willen natuurlijk wel alle stemmen uit beide boxen horen komen straks.

En dit ging maar door. Na de middag, rond een uur of twee, begon de energie zelfs bij de meest enthousiaste dames in te zakken. In de pauzes zakten we neer op de grond om nog even de laatste teksten voor het volgende nummer te leren, of even wat te drinken (of op een dropje te sabbelen natuurlijk). Iedereen zorgde goed voor zichzelf, maar ook voor elkaar.

Op het moment dat iedereen er bijna doorheen zat was daar aan de andere kant van het glas onze Minke. Dansend en springend en zwaaiend sleepte zij ons door de moeilijke momenten.

En toen het er na 17.00 uur echt op zat, en de bitterballen verorberd waren, konden we terugkijken op een heel mooie dag met een prachtig resultaat. En dat hebben we maar mooi samen gedaan.

 

Veel succes aan onze mannen, die volgende week aan de bak mogen/moeten!

CD opnames Live!

De eerste CD opnames voor LIVE! de musical waren een groot succes! Hier een impressie van de dag, en een mini voorproefje van de muziek. Met dank aan A60 Recording Studio!

Geplaatst door Stichting Stamppij op dinsdag 19 januari 2016