“En de winnaar van de Amateur Musical Award 2016 voor Beste Nieuwe Musical is geworden…”

Nooit verwacht dat het einde van die zin ooit belangrijk zou zijn voor mij. Maar ja…. ik had ook nooit verwacht dat we een nominatie in de wacht zouden slepen, zouden optreden in een uitverkocht DeLaMar, op televisie zouden komen, of dat ik in het gezicht van André van Duin en René van Kooten (hard en hoog) zou zingen ‘Kijk naar mij!’.

Maar het was wel zo. Ineens waren we weer bij elkaar als cast, bestuur en CT van ‘LIVE!’. Daar zaten we dan; in een kring in onze vertrouwde basisschool. Hyperblij om elkaar weer te zien en om wat ons te wachten stond, al wist niemand eigenlijk wat dat precies was. Maar dat het een heel bijzonder feestje zou worden, stond vast! Dus werden er bussen geregeld, schema’s gemaakt, monsterglasses gezocht, kleding genaaid, gekocht en geleend en er ontstond een ware ruilhandel in toegangskaartjes. En voor we het wisten zaten we in een NEC bus met galapakken en modderpoelkostuums keihard mee te zingen met onze eigen CD, op weg naar het DeLaMar.

En een feestje is het geworden! Van de eerste repetitie tot het moment dat we om 04.00u weer arriveerden in Nijmegen na het gala. Met als hoogtepunt het moment dat we onszelf als nieuwe musical mochten presenteren voor 900 man in de zaal en 250 andere genomineerden achter de schermen. Wat een goed gevoel gaf dat! Daar kan ik wel weer een jaartje op teren. En dan: op naar de AMA’s 2017! Of misschien wel gewoon de MA’s …(a girl can dream)…

Ben ik iets vergeten? Oh ja, de winnaar. Dat maakte blijkbaar dus toch niet zoveel uit voor mij… Als je het graag wil weten, het gehele gala is terug te kijken op internet!