Een Blog Met Passie

Gastblog: Annette Driessen

“Annette, wil je een blog schrijven voor op de website?”
“Ja, natuurlijk. Ik zal het proberen.”

Ik dacht meteen: wat is dat eigenlijk een blog? Tsja, ik ben ook geen 20 meer. Ik heb het even opgezocht; een blog is een persoonlijk dagboek dat op een website wordt bijgehouden.

Ooooohhhhhhh! Een dagboek, zeg dat dan. Dat moet lukken.
Hier komt mijn allereerste persoonlijke blog.

Afgelopen woensdag hadden we Live!-vakantie. Wat te doen… een woensdagavond-zwart-gat dat door mij werd ingevuld om mijn script bij te werken met allerlei aantekeningen wat ik allemaal moet onthouden, en dat is nogal wat. Niet alleen spreekteksten, liedteksten, welke stempartij (alt, mezzo sopraan, hoge sopraan) heb ik ook al weer (ik ben overal inzetbaar, dat is soms wel wat verwarrend), waar moet ik op, waar moet ik af, de danspasjes. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer, maar oefening baart kunst en ik weet dat na verloop van tijd alles op zijn plek valt.

Ook ontdek je nieuwe dingen als je je ervoor open stelt, zoals de passie van onze regisseuse. Shakespeare, ik had er natuurlijk wel van gehoord maar dankzij haar kom je tot het lezen van een tekst en leer je dat je zo’n tekst op verschillende manieren kan beleven en voelen. Heel erg bijzonder vind ik dat.

De passie van onze zangcoach is koorzang en dan meerstemmig (het liefst 5 of 6 stemmen).Ik heb een aantal jaren in een koor gezongen, maar ben door haar enthousiasme eens echt gaan luisteren naar de koorzang en nu hoor ik pas hoe fantastisch mooi dit is, en dat doen wij dan met onze groep, prachtige muziek maken met onze stemmen.

Met workshops, aanwijzingen en tips komen we tot resultaten waarvan we niet eens wisten dat we dat in huis hadden, en dat voor een stelletje amateurs.

En daar komt dan alles samen… met professionals, stagiaires en 25 amateurs komen we tot een echte musical. En dat alles omdat we eén ding gemeen hebben, de PASSIE voor zang, dans en spel samengevoegd in een musical.

“Be not afraid of greatness,
Some are born great,
Some achieve greatness,
And some have greatness thrust upon’em”

William Shakespeare.